FOTO Iniţiativă de excepţie a Şcolii Gimnaziale “Şerban Vodă Cantacuzino” din Călimăneşti

Dascălii şi elevii de la acestă şcoală din Călimăneşti au un spectacol de excepţie dedicat zilei de 1 Decembrie. În sala de festivităţi a liceului din localitate, exact în Ziua Naţională, timp de mai multe ore, elevi din toate clasele au cântat, dansat, recitat. În serbarea lor au angrenat învăţători şi profesori, dar şi părinţii prezenţi care au cântat alături de copii lor.


Festivitatea a fost una unică în judeţ în aceea zi şi foarte bine gândită pentru că festivităţile au putut avea loc, chiar dacă vremea a fost nefavorabilă, iar dacă ar fi fost planificate a avea loc în spaţiu deschis, ploaia le-ar fi stricat bucuria de a celebra Unirea.


Primăria Călimăneşti le-a oferit tuturor participanţilor la spectacol cadouri constând în dulciuri. Primarul Florinel Constantinescu s-a simţit perfect între elevi, ca de fiecare dată neuitând, chiar după mulţi ani, că primul său loc de muncă a fost de învăţător. Faptul că elevii au fost îmbrăcaţi în frumoase costume populare a dat un aer aparte acestui spectacol care poate fi un model pentru alte unităţi şcolare din Vâlcea ce pot organiza anul viitor, când vom aniversa Centenarul Unirii spectacole asemănătoare. (T.G.)