FOTO Incendiu la o bucătărie de vară la Budești

Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, prin SNUAU 112, cu puțin timp în urmă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (bucătărie de vară), în localitatea Budești.

“S-au deplasat de urgență la locul evenimentului forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Secției de Pompieri Govora, cu 4 autospeciale de stingere cu apă spumă, o autospecială de muncă operative, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.
Echipajele operative sosite la locul intervenției au constatat că incendiul se manifestă la acoperișul locuinței (care are o suprafață de cca 400 de mp) și la anexa lipită de aceasta, cu degajări foarte mari de fum.
Concomitent cu operațiunile de stingere, pompierii militari au evacuat un cățel și 2 butelii din interiorul locuinței, precum și mai multe butelii aflate în proximitatea locuinței.
Nu au fost identificate persoane surprinse de incendiu în interiorul locuinței.
O persoană de sex feminin (proprietara), care prezenta simptomele unui atac de panică, a fost evaluată de către echipajul medical SMURD, ulterior refuzând transportul la spital”, au precizat pompierii milirari.

Intervenția promptă și profesionistă a pompierilor militari, precum și mobilizarea optima de tehnică de intervenție și de personal, a dus la localizarea într-un timp foarte scurt a incendiului, pericolul de extindere la alte clădiri din zonă sau la restul locuinței fiind îndepărtat.
Se acționează pentru stingerea ultimelor focare și pentru îndepărtarea efectelor negative ale incendiului.

Incendiul este lichidat, a ars bucataria de vara in suprafata aprox de 70 mp. si aprox 400 mp acopersis casa de locuit. Cauza: scurt circuit electric.