FOTO: HAIDEȚI SĂ FIM OAMENI! Doi pensionari din Roșiile au nevoie de ajutor, după ce un incendiu le-a distrus gospodăria

În urmă cu câteva zile o gospodărie din comuna vâlceană Roșiile a ars aproape în întregime din cauza unui fulger. Iniţial, incendiul s-a manifestat la casa de locuit, flăcările cuprinzând în scurt timp şi celelalte construcţii din gospodărie, care se aflau la distanţă mică unele de altele. Până la lichidarea incendiului, au ars structura din lemn a locuinţei în suprafaţă de aproximativ 120 mp; un fânar construit din cărămidă şi suprastructură din lemn, cu acoperiş din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment, în suprafaţă de aproximativ 40 mp; două anexe şi un alt fânar construit din cărămidă cu învelitoare din tablă, în suprafaţă de aproximativ 80 mp.

Munca de o viață s-a făcut scrum

În momentul declanșării incendiului, în locuință erau cei doi proprietari ai gospodăriei, doi pensionari care au văzut cum s-a făcut scrum munca lor de o viață. Norocul a făcut ca în apropiere să fie un nepot al bătrânilor care a avut spirit de inițiativă și i-a salvat. “Nepotul venea de la discotecă și a observat flăcările. A reușit să-mi salveze părinții. Altfel nu cred că aveau șansă să supraviețuiască, mai ales că tatăl meu are și un handicap de gradul I. Îi mulțumim lui Dumnezeu că au scăpat cu viață”, spune Gheorghe Spătărelu, băiatul celor doi bătrâni.

Familia Spătărelu are nevoie de ajutor

Imediat după incendiu, familia celor doi pensionari s-a pus pe treabă și reconstruiesc gospodăria de la Roșiile. “Pagubele sunt mari, nu le-am evaluat. Este vorba de miliarde. Nu am putut salva mare lucru, dar ne-am apucat de treabă. Am cumpărat deja o parte din lemnăria necesară din banii pe care i-am avut. Am dat 80 de milioane, dar este doar o picătură într-un ocean. Nu doar banii sunt problema, nu găsim nici măcar oameni care să ne ajute cu demolarea. Au rămas neatinse două cămăruțe pe care le foloseau ca bucătării de vară. Acolo stau acum părinții mei. Sunt foarte supărați, nu le vine să creadă că au pierdut munca de o viață. Aveau acolo și moară de măcinat, și moară de curățit și multe alte utilaje, toate s-au făcut scrum, nimic nu am salvat. Suntem oameni muncitori, o să reușim până la urmă. Dacă sunt oameni de bine care vor să ne ajute, le mulțumim anticipat”, conchide Gheorghe Spătărelu.
Cei care doresc să ajute familia Spătărelu o pot face donând în contul
IBAN: RO76INGB0000999906994310
Titular cont: Maria Martoiu
Banca INGB CENTRALA
MONEDA RON
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB