FOTO/VIDEO: Femei accidentate în zona Olănești, salvate de jandarmii vâlceni și salvamontiști

Jandarmii din Olăneşti, lucrătorii din cadrul Serviciului Salvamont şi al Ambulanţei au acordat ajutor unor doamne sexagenare. Vineri, 4 septembrie, în jurul orelor 12.50, o femeie în vârstă de 61 ani, aflată pe traseul turistic Piatra Scrisă a alunecat şi s-a accidentat la un picior, urmând ca, în jurul orelor 13.20, o altă femeie în vârstă de 60 de ani, aflată în zona Pătrunsa, s-a accidentat în acelaşi mod.

“Deşi între cele 2 locaţii distanţa este de aproximativ 30 km, jandarmii, salvamontiştii și asistenții medicali au acţionat cu rapiditate, cele două femei fiind găsite în timp util pentru acordarea primului ajutor. Având în vedere dificultatea traseului, menționăm că sexagenarele au fost transportate pană la ambulanță cu targa, urmând ca una dintre ele să fie transportată la spital, întrucât prezenta fractură la picior. Menţionăm că acțiunile de căutare și salvare s-au desfășurat pe parcursul unei ore și jumătate, au participat 6 jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Olăneşti alături de 5 lucrători din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont și Serviciul Local Salvamont Băile Olănești, respectiv 4 lucrători din cadrul Serviciului de Ambulanţă.
Jandarmii montani sfătuiesc persoanele care doresc să se aventureze pe traseele şi cărările de munte să nu plece la drum singure, să aleagă un traseu marcat şi să aibă echipament potrivit acestor tipuri de excursii” – precizează Jandarmeria Vâlcea.