FOTO: DNA soseşte şi la Lăpuşata!

Despre coţcăriile lui Nicolae Joiţa, primarul comunei Lăpuşata, am mai scris, şi nu o dată. Edilul are deja două mandate în care nu a făcut mare lucru în comună, dar ajutat, a știut să umfle aceste realizări în ochii localnicilor exact cum și-a umflat și propria bunăstare. Dacă urmărești cheltuielile primăriei din ultimii ani, poți constata ușor ce firme ar putea fi considerate, de un procuror isteț, drept cotizante la bugetul personal al primarului Joița.
Recent, datorită unui demers al unor consilieri locali, a stopat lucrările la unul din obiectivele cu cântec.
Un alt primar liberal, Mihai Mateescu din Băile Govora, a petrecut săptămâna trecută 10 ore în sediul DNA din Bucureşti unde a dat declaraţii.
Avem informaţii că procurori DNA sunt interesaţi de modul în care Nicolae Joiţa a planificat “topirea” a 8,5 miliarde de lei.
Nu avea documente pentru începerea lucrărilor la cămin și pe repede înainte, fără un studiu de fezabilitate, s-a apucat de lucrări cu o firmă preferată.
“A avut 8 miliarde cinci sute… dacă avea 11, unsprezece dădea, iar o parte din consilieri i-am cerut documentele prin aceasta cerere prealabilă. Bineînțeles nu le are și a sistăm momentan lucrările până obține autorizația de construcție – renovare”, spune unul dintre consilierii locali din Lăpuşata.
Din păcate, dacă contra candidaţii lui Nicolae Joiţa nu se unesc, acesta are toate şansele să mai obţină un mandat, deoarece alegerile au loc într-un singur tur de scrutin.
Poate însă, cu noroc, DNA va scăpa comuna de actualul primar şi-l va exmatricula din primărie! (Traian Guminski)