FOTO Din 31 octombrie 2022, Copiii cu cerințe educaționale speciale de la Băbeni se mută în clădirea Centrului Andreea din Ostroveni

Este vorba despre cei aproximativ 90 de copii, beneficiari ai CSEI Băbeni, care până în prezent își desfășurau activitățile educative în incinta Școlii cu clasele I-VIII nr.6 Copăcelu, care a devenit neîncăpătoare pentru derularea procesului de învățământ.

“Am fost astăzi să văd cum vor începe activitatea educațională acești copii care merită toată atenția noastră.
Curtea era plină de oameni, care curățau spațiul verde, igienizau zona, iar în interior, cadrele didactice pregăteau sălile de curs.
Mai avem multe de făcut, dar ne vom ține de cuvânt!
De la sfârșitul lunii iulie și până în prezent, locația a beneficiat de lucrări de amenajare și igienizare, de reabilitare a acoperișului, dar și de recompartimentare a spațiilor existente, astfel că, de luni, 31 octombrie, beneficiarii Centrului de la Băbeni se vor putea muta în noul sediu.
Fiindcă ne dorim ca aceștia să învețe în condiții decente, am demarat și un proiect de modernizare a acestui imobil, pentru care s-a realizat deja studiul de fezabilitate.
Prin viitoarea investiție, pe lângă crearea condițiilor specifice procesului de învățământ special, urmărim și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii, eficientizarea costurilor de funcționare, dar și creșterea gradului de confort pentru beneficiari”, precizează Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Proiectul mai cuprinde și componenta de amenajare a curții interioare (inclusiv a gardului împrejmuitor) cu locuri de joacă, spații de recreere, dar și o zonă specifică unde părinții să-și poată aștepta copiii în condiții decente.