FOTO Cu vaporaşul pe Olt la Călimăneşti

Nicio idee de afacere nu e păguboasă atunci când vine vorba de turismul din Vâlcea. Așa a gândit și un investitor tulcean care de șase ani, pe timpul verii, organizează mini-croaziere pe râul Olt, în stațiunea Călimănești. Vaporașul, un catamaran, a devenit o adevărată atracție pentru cei aflați în tranzit prin stațiunea vâlceană, investitorul din Sulina aștepând acum să vină și alții cu astfel de ambarcațiuni pentru a putea face față tuturor solicitărilor pe care le are din partea turiștilor dornici să vadă Călimăneștiul dintr-o altă perspectivă.


Călătoria cu vaporașul pe râul Olt durează 50 de minute, timp în care turiștii au ocazia să admire din mijlocul apei mai multe obiective turistice aflate pe malurile Oltului între Călimănești și Căciulata. Experiența este inedită și până acum nu a dezamăgit pe niciunul dintre cei care s-au încumetat să urce la bordul ambarcațiunii. Organizatorul plimbărilor pe Râul Olt este un investitor din Tulcea. A ajuns deja la cel de-al șaselea an de activitate în stațiunea vâlceană și din acest sezon a mai adus o ambarcațiune. Tulceanul spune că nu se teme de concurență, ba îi așteaptă și pe alții să vină alături de el.


“Din acest an am mai venit cu o ambarcațiune pentru orele de vârf. Din păcate în acest an nu a mers foarte bine, din cauza vremii nefavorabile, dar noi suntem pregătiți pentru turiști. Ei sunt în perfectă siguranță, peisajul este superb, satisfacția maximă. Avem și ghizi, și turiștii află tot ce se poate despre stațiune. Principalul motiv care mă ambiționează să merg mai departe sunt chiar turiștii. Se spune că reclama este sufletul comerțului. Eu spun că zona este una minunată. Vom sta aici până pe 15 septembrie”, ne-a declarat Valentin Sotir, proprietar ambarcațiuni.


Programul de funcționare al celor două vaporașe este zilnic, între orele 9 și 21, cu plecare la oră fixă. Principalul punct de atracție este vizualizarea din apă a Mânăstirii Cozia.


Gabi Cârjaliu
Video Gabi Henning