FOTO: Cu ce se mai ocupă ecologiștii din Râmnicu Vâlcea

Irina Maria Argeșanu, consilier municipal al PER, este inițiatoare și participantă constant la acțiuni umanitare sau ecologice.

“Sâmbătă, 17 aprilie 2021, alături de colegii mei, consilieri ai Partidului Ecologist Român, membrii organizației municipale a PER și împreună cu voluntari am desfășurat o amplă acțiune de ecologizare. Pentru realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus, am acționat împărțindu-ne în două echipe cu scopul ecologizării malurilor râului Olănești și a Dealului Capela.
Aceasta e o acțiune parte a unui proiect ce vizează protejarea mediului înconjurător împotriva deșeurilor aruncate iresponsabil și reprezintă o campanie de educare și conștientizare la nivelul comunității noastre. Totodată am dorit să atragem atenția asupra dimensiunilor poluării cu deșeuri de plastic și a faptului că, la nivel global, doar 9% din întreaga cantitate de plastic este reciclată.
Pledăm pentru combaterea poluării, a colectării selective și, mai presus de orice, pledăm pentru autoeducare, conștientizare și responsabilitate față de natură și de noi înșine.
Mulțumim tuturor celor care au participat la această activitate!”, precizează Irina Argeșanu. (T.G.)