FOTO Constantin Rădulescu a reprezentat consiliile judeţene din Oltenia la Comitetul de Monitorizare a Programului Operaţional Regional

Constantin Rădulescu, Președintele Consiliului Județean Vâlcea, a participat astăzi, 10 octombrie, în calitate de reprezentant al Regiunii Sud Vest Oltenia, desemnat prin votul extrem de important al președinților de consilii județene, la Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operațional Regional ce se desfășoară la București.


“Prin acest program s-a făcut un pas important pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale comunității locale. Sunt onorat să fiu prezent şi le mulţumesc colegilor din Oltenia pentru votul acordat”, a declarat azi Costi Rădulescu.


A șaptea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020 a fost un prilej de dezbateri ample cu privire la pregătirea proiectelor, stadiul contractării și măsurile de eficientizare a implementării proiectelor.


La reuniune au participat reprezentanți ai tuturor instituțiilor naționale implicate în gestionarea POR și ai partenerilor, reprezentanţii Comisiei Europene și a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb.
Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să îşi poată gestiona în mod eficient resursele şi să îşi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.