FOTO Colegiul Energetic Rm. Vâlcea – aur la handbal la Faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar – gimnaziu

La începutul lunii iunie s-a desfășurat la Izvorani Faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar – gimnaziu, handbal. Județul Vâlcea a fost reprezentat de echipa Colegiului Energetic, Rm. Vâlcea, antrenor Mirela Cîtu. Aceasta a disputat meciuri alături de echipele de profil din Iași, Maramureș, Prahova, Brașov, Brăila, București, Timiș.

Binecunoscută fiind tradiția claselor cu profil vocațional handbal-fete în cadrul Colegiului Energetic, aceasta și datorită faptului că Rm. Vâlcea a fost și este unul dintre centrele importante ale handbalului românesc, elevele din Vâlcea au obținut medalia de aur, al treilea an consecutiv, fapt ce atestă și serioasa pregătire sportivă desfășurată de antrenorii acestui Colegiu: Ionel Gheorghe, Stăncuța Guiu, Marius Dănuleț, Mia Rădoi, Ildiko Barbu- Kerekeș. Experiența acestora a oferit certitudinea unei pregătiri solide, dar și posibilitatea ca elevele să găsească adevărate modele de la care pot învăța tehnicile specifice handbalului și care să le imprime anumite valori – modestia, voința, curajul, tenacitatea, spiritul de învingătoare.


“Rezultatul demonstrează că există o excelentă colaborare între antrenori, profesori, părinți și echipa de management a Colegiului Energetic, pe care îi felicităm pe această cale pentru performanța obținută. Cu sprijinul Primăriei Râmnicului și al vicepreședintelui Federației Române de Handbal, Steluța Luca, sperăm ca handbalul juvenil să aducă județului Vâlcea cât mai multe medalii care să confirme valoarea sportivelor și antrenorilor” – prof. Andra Bică, inspector general al ISJ Vâlcea.