FOTO Coadă la Salina Ocnele Mari! Salrom distribuie sare și în străintate

Drumarii au făcut coadă la Salina din Ocnele Mari. De când a început să ningă, zeci de camioane încărcate cu sare pentru drumuri pleacă din faţa minei de exploatare din Ocnele Mari către alte județe, dar şi către Bulgaria.


Doar în ziua de 26 februarie, salina a vândut peste trei mii de tone de sare. Activitatea de aprovizionare a fost mult îngreunată însă din cauza unei greve a minerilor. Programul de lucru a fost reluat în cele din urmă în jurul orei 10.00, dar șoferii au așteptat chiar și șase ore pentru a încărca camioanele.


“Aștept de la ora 8 de dimineață, am înțeles că a fost grevă, vin de la Craiova. Avem multe solicitări pe această vreme, nici nu știm unde ducem sarea, o să ne spună după ce plecăm”, spune șoferul unui camion.


“Eu fac cel puțin un drum pe zi, duc sarea pentru Drumurile Naționale. Azi a fost mai greu, și coadă și grevă”, completează un alt șofer. “Am așteptat cinci ore. Noi când am ajuns, eram deja în coloană. Voi mai sta cel puțin două ore. Este cererea mare. Am drum lung de făcut acum, mă duc până în Bulgaria, ieri tot acolo am fost”, mai adaugă un şofer.
În acest an, salina Ocnele Mari a livrat drumarilor din întreaga țară 60 de mii de tone de sare. Principalul beneficiar al sării din Vâlcea este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Gabi Cîrjaliu