FOTO: Cătălin Avan – primarul buldozerist din judeţ

Primarul din Păuşeşti Otăsău este un edil care trăieşte zi de zi doar penru jobul său fiind într-o permanentă competiţie cu el însuşi şi servind drept model pentru edili din toată ţara. Face orice este nevoie pentru comuna sa.


Lucrează cot la cot cu funcţionarii pentru a realiza proiecte spre obţinerea de finanţări, supraveghează lucrările de la drumuri, dar pune şi mâna pe lopată, conduce autovehicolele specializate ale primăriei, merge la tăiat lemne pentru a aproviziona şcoala, circulă noaptea spre a verifica iluminatul public, corespondează pe pagina de facebook cu cetăţenii, organizează serbări pentru coopii şi concursuri sportive, însoţeşte echipa locală la toate meciurile. Omul ăsta nu are program fix de lucru şi pare uneori a lucra zi şi noapte.


A nins din nou puternic în zona Horezu în noaptea de duminică spre luni. Unde era la ora 3 din noapte primarul Cătălin Avan? Păi, pregătea utilajele pentru deszăpezire spre a pleca la treabă şi a lucrat până dimineaţa spre a menţine drumurile circulabile în comuna sa. Primarul buldozerist merită nu atât aplaudat, nici nu vrea acest lucru, cât mai ales dat de exemplu. Când anul viitor unii vor vrea să devină primari trebuie întrebaţi direct: “Măi, crezi că poţi munci în funcţia asta aşa cum o face primarul Cătăln Avan?”- (T.G.)