FOTO/VIDEO: Avarie la o conductă de gaze la Mihăești

50 de persoane din 20 de locuințe, pe o suprafață de circa 800 de mp au fost evacuate azi, 22 mai 2024, acolo unde o avarie la o conductă de gaze a pus în alertă autoritățile vâlcene. La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Punctului de Lucru Bunești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN, dar și reprezentanți DISTRIGAZ.

“Forțele ISU ajunse la fața locului au constatat că sunt pierderi însemnate de gaze din conducta avariată (fisura este la o conductă magistrală). A fost anunțat de urgență Distrigaz.
Echipajele operative au balizat zona și au realizat un perimetru de siguranță, urmând a se lua toate măsurile necesare pentru protecția populației din zona respectivă.
Pentru a fi în afara oricărui pericol, pompierii militari au evacuat, în primă fază, 20 de persoane din 8 gospodării, aflate în zona evenimentului. Echipajul CBRN a efectuat măsurători pentru a stabili riscul de explozie. La locul evenimentului au ajuns și reprezentanți ai DISTRIGAZ.
Nu se mai află nicio persoană în zona de pericol, cu excepția lucrătorilor DISTRIGAZ care au efectuat lucrări de remediere a conductei. Conducta de gaz a fost oprită (conductă medie, nu magistrală), în scurt timp de la sosirea echipajelor de intervenție și nu mai există scurgeri de gaze.
La ora 11:44 a fost emis mesaj RO-ALERT pentru informare și protejarea populației din zona evenimentului. În total au fost evacuate 50 de persoane din 20 de locuințe, pe o suprafață de cca 800 de mp”, a comunicat Maior Albinaru Sorin – purtător de cuvânt al ISU Vâlcea.

Traficul rutier a fost reluat și se lucrează pentru repunerea în funcțiune a conductei.
Pompierii militari continuă să asigure măsuri de protecție a populației din zonă, precum și de prevenire și stingere a incendiilor la locul intervenției echipelor de specialitate ale DISTRIGAZ, până la remedierea totală a situației.