FOTO: Avarie la o conductă de gaze, în localitatea Ocnele Mari. 5 persoane evacuate

Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, azi, 31 ianuarie 2024, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, ca urmare a avarierii unei conducte de gaze, în localitatea Ocnele Mari.

“La locul evenimentului s-au deplasat de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN.
A fost emis mesaj Ro-Alert pentru informarea populației din zonă și a fost anunțat Distrigaz.
Forțele ISU ajunse la fața locului au constatat că sunt pierderi de gaze din conducta avariată, dar și că sunt 2 echipe de la Distrigaz care lucreza pentru remedierea avariei (fisura este la o conductă magistrală). Echipajele ISU au balizat zona și au realizat un perimetru de siguranță.
Pentru a fi în afara oricărui pericol, pompierii militari au evacuat 5 persoane (una nedeplasabilă) din patru gospodării, aflate în zona evenimentului. Alte 8 persoane s-au autoevacuat.
Pompierii militari continuă să asigure măsuri de protecție a populației din zonă, precum și de prevenire și stingere a incendiilor”, a precizat căpitan Albinaru Sorin – purtător de cuvânt al ISU Vâlcea.