FOTO Ambasadorul Palestinei, în vizită la Vâlcea

O Delegaţie a Ambasadei Statului Palestina, condusă de Ambasadorul Fuad Kokalz a fost prezentă într-o vizită la Vâcea. Scopul vizitei a fost posibile schimburi comerciale şi culturale în domeniul educaţiei şi turismului, între reprezentanţi ai Guvernului Statului Palestinian şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi mediului de afaceri vâlcean.

Palestinienii s-au întâlnit cu președintele Consiliului Județean Vâlcea și au vizitat stațiunile Olănești și Călimănești, precum și un atelier de ceramică tradițională de la Vlădești. Concluzia vizitei a fost că între Județul Vâlcea și Palestina se pot lega relații comerciale și culturale. “Mă bucur că azi am ocazia să legăm relații de prietenie și colaborare. Vă primim cu bucurie, cu interes și cu speranța că veți găsi aici oportunități, obiective și atracții culturale și turistice care sperăm să vă impresioneze și să vă determine să reveniți. Sunt perspective pentru a pune bazele cooperării în diverse domenii precum sănătatea, învățământ, afaceri, infrastructură sau turism. Atât eu, cât și întregul Consiliu Județean vă asigur că acordăm o atenție deosebită turismului pentru că vrem să atragem mulți turiști care să ne viziteze. Eu cred că Vâlcea este cel mai frumos județ din România și sunt multe obiective de vizitat. Aici veți întâlni toate formele de relief în care se poate face turism tot anul, veți găsi unele dintre cele mai bogate și frumoase staţiuni balneoclimaterice. Avem stațiuni cu ape minerale, adevărate miracole pentru sănătatea oamenilor dar și locuri în care puteți să mergeți să vă reacreați. Vâlcea este un județ în plină dezvoltare și din punct de vedere industrial, chiar dacă am trecut și prin perioade mai grele, cu restructurări”, le-a spus oaspeților Constantin Rădulescu, președinte CJ Vâlcea.

“Suntem bucuroși că putem dezvolta relațiile bilaterale. România este o țară sfântă, cu multe mânăstiri. Poporul palestinian trăiește o perioadă dificilă, după cum se știe. Războiul nu ne împiedică, însă, să trăim, să iubim viața. Noi sperăm să se ajungă la o pace adevărată, să ne primim drepturile noastre. Refuzăm terorismul și violențele și credem că totul se poate rezolva pașnic. Sperăm ca românii să fie alături de noi în cauza noastră justă. În ceea ce privește colaborarea dintre noi și Vâlcea, este doar o primă vizită, sperăm să urmeze și altele. Probabil vom organiza întâlniri cu mult mai ample și atractive”, a declarat și Fuad Kokalz, Ambasadorul Palestinei în România.

Delegaţia palestiniană a fost condusă ce Ambasadorul Fuad Kokalz, alături de care au venit la Vâlcea membri ai guvernului palestinian, primarul oraşului Selfi, Safa Nassereldin, precum și un grup de doctori şi ingineri care au terminat facultatea în România.

Gabi Cîrjaliu