FOTO: Acţiune deosebită pentru copiii unui after school din Râmnic! Elevii au construit căsuțe tradiționale la Muzeul Satului din Bujoreni!

Un after school din Râmnicu Vâlcea a organizat o acțiune deosebită pentru copii. Cei mici au fost la Muzeul Satului din Comuna Bujoreni unde au învățat să asambleze căsuțe în miniatură. Timp de trei ore, copiii au învățat să construiască în miniatură unul dintre simbolurile Râmnicului, Casa Memorială Anton Pann.

Totul s-a desfășurat într-o locație deosebită, o școală veche amplasată în Muzeul Satului din Bujoreni. Toți au fost încântați de experiența trăită. Organizatorii, dar și profesorii care i-au îndrumat pe copii speră ca astfel de ateliere să se organizeze și pe viitor.


“Le-am spus copiilor că este o clasă de școală veche, să vadă și ei cum se învăța pe vremuri. Acțiunea este una foarte frumoasă, care vine în completarea orelor de studiu. Au învățat cum se asamblează o căsuță tradițională românească. Eu cred că s-au descurcat bine. Așa capătă îndemânare și o perspectivă a construcțiilor, ar putea să facă acest lucru și acasă dar și la Palatul Copiilor. Pentru ei este asemănător cu un lego”, ne-a declarat Gheorghe Târcă, profesor Palatul Copiilor Rm. Vâlcea.


“Noi am pus bazele acestui after school. Ideea de azi a venit de la copii și de la părinții lor. Noi oricum avem multe ateliere inedite. Chiar își doresc să lase la o parte telefoanele inteligente și laptopuri, măcar pentru câteva ore. S-au bucurat de aceste ore petrecute aici. În sufletul lor tânjesc după altceva, nu doar după tehnologie”, completează Denisa Gherghina, cofondator after school.


“Copiii sunt mici, dar ne-am descurcat. Pe parcursul a trei ore am reușit să ridicăm modelul de bază. Prototipul este realizat integral din lemn. Un cadru mai potrivit pentru acest proiect cred că nu se putea. Le mulțumim celor din conducerea Muzeului Satului pentru ajutor”, conchide Adrian Șuiu, meșter popular.
Căsuțele asamblat de copii vor fi expuse la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea.

Gabi Cârjaliu