FOTO: Achim Băluță, primarul comunei Vaideeni, a fost ales președinte al AcoR Vâlcea

Miercuri, 13 martie, în sala de ședințe a Consilului Județean Vâlcea a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a filialei Vâlcea AcoR.


Lucrările au fost conduse de Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România, care a prezentat celor prezenți ultimele noutăți din activitatea Asociației la nivel național, precum și obiectivele imediate ale acesteia.


Filiala vâlceană numără deocamdată 51 de localități membre. Orice comună poate deveni membru dacă face o cerere și are în spate votul majoritar al Consiliului Local din localitatea respectivă pentru acest demers.
La ședință au fost prezenți majoritatea membrilor, iar ca invitat principal a participat Constantin Rădulescu, președinte al CJ Vâlcea, care a promis că va acorda sprijin în continuare primarilor vâlceni din mediul rural și că va încerca să găsească o soluție pentru un sediu al AcoR în Vâlcea.
Au fost făcute alegeri pentru conducerea filialei. Biroul de conducere al acesteia are 9 membri. Primarii l-au ales președinte pe Daniel Achim Băluță – primarul comunei Vaideeni.


Cei trei vicepreședinți sunt Adrian Cosac, primarul comunei Vlădești, Sorin Romcescu, primarul comunei Slătioara și Ion Vlădulescu primarul comunei Budești.
Mandatul acestora va lua final anul viitor în același timp cu alegerile locale. (T.G.)