FOTO: “Academia Copiilor Iscusiți” – bucuria vremurilor de altădată

Începand cu data de 1 iuniw, s-a demarat primul proiect “Școala de Vară” adresat copiilor din cadrul comunei Bunești și nu numai, proiect ce a cuprins două luni de activităti educative precum ateliere de șah, fotografie, dezvoltare personală, engleză prin joc, teatru, origami și nu în ultimul rând pictură.


Toți lectorii care au avut minunata plăcere și ocazie de a se întâlni cu copiii în fiecare săptămână sunt artiști, profesioniști în domeniul în care activează, părinți și iubitori de copii. Acest proiect se încheie în 26 august, iar festivitatea de premiere a copiilor și închiderea totodată a proiectului va fi pe 28 august la ora 16.00 la Hotel Ramada.
“Academia Copiilor Iscusiți s-a născut din dorinţa de a aduce copilăria, joaca și bucuria vremurilor de altadată în educaţia copiilor, dar și de a construi o legătură mai puternică între copii și părinţii lor. Academia Copiilor Iscusiti se gândește la cea mai frumoasă perioadă a vietii, respectiv copilăria, fapt pentru care vom păstra vie imaginația, creativitatea, spiritul de explorator în toată splendoarea lui. Atelierele pe care le organizăm și le promovăm îi scot pe copii din formalismul școlăresc și le cultivă, în primul rând, abilități precum creativitatea, inteligența emoțională, comunicarea, partea artistică, să se joace învățând și să-și descopere pasiunile și talentele alături de noi. Ne-am propus să construim o academie pentru copii, o academie sănătoasă care să încurajeze și să contribuie la creşterea armonioasă şi formarea echilibrată a copiilor, să descoperim pasiuni și lucruri noi împreună. Vrem să contribuim la dezvoltarea copiilor respectând calitatea serviciilor oferite, corectitudinea cu care ne implicăm cu pasiune, dragoste, sinceritate și căldură. Ne-am implicat pe parcursul acestei veri cu pasiune, dragoste, sinceritate în educația copiilor, asigurându-le calitatea timpului petrecut împreună. Întâlnirile cu copiii din cadrul proiectului nostru “Școala de Vară” din comuna Bunești au avut ca scop și rezultat încrederea în propriile abilități de comunicare, să devină mai deschiși în relațiile pe care le au, mai ales cu părinții, să-și controleze emoțiile și să le accepte, utilizând metode precum: jocuri de dezvoltare emoțional, jocuri de cooperare și competitive, activități de mișcare, jocuri de rol, activități distractive, dans și cântat. Rolul și misiunea noastră este de a merge mai departe și de a descoperi noi pasiuni și de a dezvolta creativitatea și talentele mai multor copii, atât în mediul urban cât și în mediul rural“, spune managerul proiectului, Nicoleta Constantin.