Aventuri culinare în Vatra lui Bălcescu, la a III-a ediție

Un weekend plin la Vaideeni, urmat de o zi de magie la Berbeşti şi de un alt weekend plin la Nicolae Bălcescu şi Mihăieşti. Proiectele co-finanţate prin #cerculdonatorilorvalceni, ediţiile I şi II, se întâmplă în Vâlcea!


Aventuri culinare în Vatra lui Bălcescu este la a III-a ediţie şi îşi propune să arate atât turiştilor, cât şi localnicilor, bogăţia culturală şi culinară a Văii Topologului. La ediţia de anul trecut, Tanti Filomița a gătit două dintre mâncărurile cu care a crescut: scornici și tocană de pasăre la ceaun. Scorniciul, turtă fărâmițată cu jumări, era mâncarea de bază pe timp de iarnă, iar tocana de pasăre, un preparat pentru zilele de sărbătoare. Sâmbătă, pe 24 august, începând cu ora 10.30, Asociaţia Vatra cu idei vă invită la Vatra Park, să descoperiţi mâncăruri după rețetele de altădată, meşteşuguri şi produse locale, într-o atmosferă de sărbătoare! (G.C.)