FOTO: 20 de ani de informare europeană la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul”

Joi, 11 ianuarie, 2024, echipa care coordonează EUROPE DIRECT Vâlcea a susținut o conferință de presă la Biblioteca Județeană marcând cei 20 de ani de când în mai multe județe, (Vâlcea făcând parte din ele), s-au deschis primele puncte Europe Direct din România, în prezent mai mult de 400 de astfel de centre de informare funcționează în țările UE.
Tinerii Diana Fota și Florin Nechițescu, elevi și voluntari ai Europe Direct, au prezentat o interesantă lucrare realizată de ei despre sinteza evenimentelor din 2023, o lucrare cu texte interesante și fotografii realizată în ediție print și digital.
Doamna Dana Rădulescu a prezentat principalele activități care vor avea loc în luna ianuarie precum și faptul că în acest an, fiind alegeri europarlamentare, Centrul se va implica în prezentarea corectă a tuturor informațiilor despre aceste alegeri, îndemnând populația să participe la ele, mai ales tinerii care pot vota pentru prima dată în viața lor.
Europe Direct Vâlcea este un proiect de informare și comunicare europeană al Bibliotecii Județene “Antim Ivireanul” implementat de Centrul de Informare Comunitară.
Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin reprezentanța Comisiei Europene în România și Consiliul Județean Vâlcea. (T.G.)