FOTO: 180 de kg de materiale pirotehnice interzise confiscate la Drăgășani de jandarmii vâlceni

Miercuri, 20 decembrie 2023, în jurul orei 11:00, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au intervenit pentru a opri o activitate ilegală de comercializare a materialelor pirotehnice, în Parcul Central al municipiului Drăgășani.
Jandarmii vâlceni au identificat două persoane în vârstă de 46 și, respectiv 50 de ani, care comercializau ilegal materiale pirotehnice destinate exclusiv utilizării de către pirotehnicieni.
Aceștia dețineau în total peste 180 de kilograme de materiale pirotehnice, cuprinzând nu mai puțin de 1750 de petarde și 130 de baterii de artificii.
În scopul prevenirii potențialelor riscuri pentru siguranța publică și pentru a combate fenomenul de comerț ilegal cu astfel de materiale periculoase, jandarmii au procedat la ridicarea acestor bunuri în vederea confiscării. Acestea, împreună cu documentele întocmite cu ocazia constatării, vor fi predate Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Județene Vâlcea, pentru desfășurarea cercetărilor suplimentare necesare. (Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea)