FOTO 16 Percheziţii în judeţul Vâlcea la persoane bănuite de operaţiuni ilicite cu cannabis

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Râmnicu Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 16 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de cultivare şi comercializare de cannabis.Au fost ridicaţi aproape 55.000 de lei, peste 7 kg. de cannabis, 87 de plante de cannabis, 2 arme de foc şi 86 de cartuşe cu glonţ, grindere, cântare, telefoane mobile şi instalaţii de umiditate şi căldură.
La data de 6 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Râmnicu Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Râmnicu Vâlcea au efectuat 16 percheziţii domiciliare, în municipiul Râmnicu Vâlcea şi în localităţile Prundeni, Ioneşti şi Milcoiu, din judeţul Vâlcea.
Activităţile vizează persoane bănuite de creşterea şi dezvoltarea unor culturi de cannabis indoor.
Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016, ar fi fost constituit un grup infracţional în scopul cultivării şi comercializării de cannabis, pe raza judeţului Vâlcea. Cultura ar fi fost dezvoltată într-o casă din localitatea Prundeni, judeţul Vâlcea.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 7.095 de grame de cannabis, 87 de plante de cannabis, 10 seminţe de cannabis, 2 arme de foc, 86 de cartuşe cu glonţ, instalaţii de umiditate şi căldură, 4 grindere, 2 cântare şi 8 telefoane mobile. De asemenea, au fost ridicaţi 54.850 de lei, 480 de euro şi 240 de lire sterline.
Poliţiştii au pus în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.
La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, precum şi jandarmi. Cercetările sunt continuate în cauză, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.