Fostul primar Nicu Gheorghe acuzat de DNA

Circulă mult în ultimele zile, pe sursele din partidele vîlcene și din media județeană, informația că Nicu Gheorghe, unul dintre cei mai controversați edili care i-am avut în Vâlcea, este autorul unor texte de atac împotriva unor lideri liberali apărute într-o publicație locală.

Dacă acesta ar fi adevărul, nu putem pune deloc bază pe documentele prezentate ca justificative în acele texte deoarece procuroii DNA au susținut și trimis în judecată, acum un an, pe fostul edil din Boișoara, acuzat de instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în forma tentativei; instigare la infracțiunea de fals intelectual şi instigare la infracțiunea de uz de fals.
„În cursul anului 2014, la instigarea primarului Gheorghe Nicolae, inculpatul Popelcă Gheorghe a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în scopul de a obține în mod injust fonduri nerambursabile în cadrul schemei unice de plată pe suprafață, în condițiile în care acesta din urmă nu îndeplinea condițiile de eligibilitate referitoare la deținerea unui anumit număr de animale.
Anterior, inculpatul Gheorghe Nicolae a depus diligențele necesare pentru ca Consiliul Local să emită o hotărâre în urma căreia i-a fost închiriată celuilalt inculpat suprafața de teren de 91,62 ha aflată în domeniul privat al comunei, cu destinația – pajiște. În continuare, inculpatul Gheorghe Nicolae a instigat un angajat al Primăriei să aplice pe un proces-verbal de predare amplasament ștampila cu semnătura olografă a edilului, în condițiile în care nu a avut loc o astfel de predare-primire.
Ca urmare a verificării administrative, APIA – Centrul județean Vâlcea a constatat neîndeplinirea condițiilor de eligibilitate, ceea ce a determinat respingerea cererii de plată formulată de inculpatul Popelca Gheorghe”.
Interesant nu?! Să te trimită în judecată că ai dat foc la case și tu să scrii după un an prin ziare online că liderul altui partid și un primar din altă comună sunt piromani!

Traian Guminski
Foto sursa ziaruldevalcea.ro