Florii 2022: Tradiții și superstiții
În ziua de Florii, Biserica îngăduie dezlegare la pește. Astfel, creștinii merg la biserică și împart icre și preparate din pește.
La sărbătoarea Floriilor credincioșii de duc la biserică cu salcie, ramuri de finic și flori pe care preotul le sfințește. După terminarea slujbei, creștinii merg acasă cu salcia sfințită pe care o pun la ușa de la intrare, la poartă, la icoană sau în alte locuri curate. Ramurile de salcie îi feresc de boli pe toți ai casei.
Totodată, ramurile de salcie amintesc de ramurile de finic și măslin cu care a fost întâmpinat Isus Hristos de mulțime, la intrarea în Ierusalim, relatează traditii-superstitii.ro.
În unele zone ale țării se obișnuiește ca ramurile de salcie să fie puse și la mormintele rudelor, în acest mod aceștia vor ști că se apropie Paștele.
Se spune astfel că așa cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște. De asemenea, dacă până la Florii cântă broaștele, atunci vara va fi frumoasă.
Se spune că în săptămâna dinainte de Florii nu se plantează pomi, fiindcă aceștia nu vor rodi.
Se mai spune că în ziua de Florii nu e bine să te speli pe cap, fiindcă vei încărunți prematur.
O altă superstiție a sărbătorii Floriilor spune că cei care nu vor serba ziua de Florii se vor umple de pistrui, potrivit traditii-superstitii.ro.
Foto sursa impact.ro