Florian Marin, prefectul județului Vâlcea: “Instituția Prefectului nu este vinovată pentru deschiderea pârtiei de la Voineasa!”

“De câteva zile văd, atât în spațiul public, dar mai ales în cel virtual, că este analizat sub toate aspectele, un subiect extrem de disputat: deschiderea pârtiei de la Vidra.

De asemenea a existat și un comunicat foarte pertinent şi corect, al președintelui Consiliului Județean, domnul Constantin Rădulescu, care a explicat în termeni obiectivi situația domeniului schiabil și măsurile instituționale intreprinse, pe care legea le permite.
Potrivit unor opinii, exprimate mai ales în spațiul virtual, printre cei vinovați de nedeschiderea până la această dată a pârtiei, s-ar afla și Instituția Prefectului, și implicit prefectul județului.
Fac abstracție de comentariile aproape injurioase și vreau ca toata lumea să înțeleagă realitatea situației și nu ceea ce se induce a fi realitate.
Instituția prefectului, dar și prefectul județului, oricât de mult și-ar dori, ca toate obiectivele economice ori de altă natură din județ să funcționeze, are atribuții strict delimitate și își desfășoară activitatea pe baza unei legi.
Ori, potrivit acestei legi, prefectul județului nu deschide pârtii, ci activitatea este strict apanajul administrației locale, care are în conformitate cu prevederile legale, autonomie funcțională.
Fără indoială că, dacă această pârtie nu se va deschide, după data asumată de către primarul localității și de către Consiliul Local Voineasa, voi solicita, în baza competențelor legale, ca instituțiile abilitate să verifice motivele nefuncționării domeniului și să dipună măsuri în consecință, urmând să vă informez cu privire la acestea, așa cum am făcut-o de fiecare dată” – Florian Marin, prefectul Județului Vâlcea.