Florian Marin iese la atac: “Administratorul a depus 5000 de lei? Nu poate închide cu ei nici lacătul”

Prefectul Județului Vâlcea se referă la groapa de gunoi de la Măldărești unde 60 la sută din deșeuri au fost dislocate și stinse.

Prefectul Județului Vâlcea, Florian Marin, a explicat în cadrul unei conferințe de presă care este situația gropii de gunoi de la Măldărești. Marin spune că problema cea mai mare rămâne închiderea gropii, o problemă dificil de rezolvat în condițiile în care administratorul a depus în cont doar suma de 5000 de lei.
“În acest moment au fost dislocate și stinse aproximativ 60 la sută din deșeuri. Ca un preambul ar trebui să vă spun că activitatea de stingere ar trebui să se termine în apropierea Crăciunului. Din dialogul avut cu lucrătorii ISU lucrarea este înaintată și există posibilitatea ca lucrarea să se termine mai repede. Față de ce ştiați, însă, a apărut o noutate. La mutarea deșeurilor s-a constatat că există cu mult mai multe focare față de ce se credea inițial, practic erau active, dar acoperite de gunoi. Există posibilitatea nedorită să se reaprindă focul în perioada următoare și astfel se va disloca o cantitate mai mare. Nu știu dacă s-a prelungit acordul cu administratorul gropii, pentru accesul acolo, dar în mod normal nu cred că este nevoie de așa ceva, din moment ce există o decizie a Comitetului Județean de Urgență. Oricum, acum stingem incendiu, dar a rămas problema închiderii gropii. Din ce știu nu s-a făcut mare lucru în acest sens, ca să nu spun că nu s-a făcut nimic. Legea prevede ca în acel fond să existe bani. Am înţeles că este depusă suma de 5000 de lei. Cred că nimic nu poate închide cu ea, nici măcar lacătul de la poartă”, spune Florian Marin. (G.C.)