Final de stagiune plin de festivaluri la Teatrul Anton Pann

Finalul de stagiune 2015/2016 este unul fierbinte la propriu și la figurat pentru trupa Teatrului Anton Pann. Chiar dacă, la sediul teatrului din Râmnicu Vâlcea, stagiunea practic s-a încheiat, instituția teatrală vâlceană termină printr-un tur de forță luna iunie, ultima lună a stagiunii în curs.

Seria de participări la festivaluri a început pe 19 iunie la Caracal, la a 8-a ediție a deja tradiționalului festival fesTIN, găzduit de superba clădire a Teatrului Național din municipiu. Spectacolul RESPIRĂ de Duncan Macmillan, regia Adrian Roman a încheiat, în aplauzele entuziaste ale publicului local și ale invitațiilor, ediția din acest an a festivalului dedicat tinerilor iubitori de teatru și film, festival al cărui președinte a fost anul acesta cunoscutul actor Vlad Zamfirescu.
Abia întorși de la Caracal, echipa teatrului a pornit spre Constanța unde a prezentat pe scena Teatrului de Stat Constanța spectacolul, un adevărat „hit” al teatrului românesc EȘTI UN ANIMAL, VISCOVITZ! de Alessandro Boffa, regia Tudor Lucanu. Spectacolul a fost prezentat pe 21 iunie în cadrul primei ediții a Festivalului International de Teatru Miturile Cetății. Spectacolul nostru a făcut parte din selecția festivalului realizată de reputatul critic teatral Doru Mareș. De menționat faptul că reprezentația s-a retransmis live pe cinci ecrane în stațiunea Mamaia și în Constanța. Aplauzele prelungite au consemnat încă un oraș cucerit de farmecul actorilor și calitatea artistică a spectacolului.
Același spectacol Ești un animal Viskovitz! care a cucerit deja publicul din București, Timișoara, Arad, Oradea, Piatra Neamț, Caracal, Buzău, Pitești va fi prezent în cadrul celui mai vechi festival internațional de teatru din România, respectiv Festivalul ATELIER de la Baia Mare, aflat la cea de a 23 ediție. Sâmbătă 25 iunie, actorii noștri vor evolua, de la ora 18, pe scena Teatrului Municipal Baia Mare.
Încheierea stagiunii va avea însă loc în afara hotarelor țării și anume în Kosovo, pe 30 iunie, la Festivalul Internațional de Teatru Monodramă MONOAKT, acolo unde Teatrul Anton Pann va fi prezent cu monodrama MEDE(E)A de Nina Mazur, cu actrița Iulia Antonie în spectacolul regizat de Bogdan Tudor Pelerin.
La sfârșit de stagiune, mulțumim spectatorilor noștri entuziaști și tuturor iubitorilor de teatru și vă așteptăm la toamnă, la deschiderea unei noi stagiuni teatrale!