Festivalul Peștelui – un eveniment organizat impecabil de Primăria Budeşti

Comuna Budești a sărbătorit 579 de ani de atestare documentară, prilej cu care, în zilele de 5-6 august, oamenii au avut parte de multe surprize din partea autorităților locale.

Mulți artiști de valoare au încântat asistența și au electrizat atmosfera. De o surpriză importantă au beneficiat și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Primarul Ionel Vlădulescu a avut și un mesaj emoționant pentru cei care au fost premiați pe scena amplasată în satul Racovița. “50 de ani înseamnă de multe ori o viață de om. Sunt, din păcate, oameni care au plecat dintre noi la vârste mai fragede. Dumneavoastră trăiți de 50 de ani alături, împărțiți și zilele bune și pe cele mai rele. Meritați toată aprecierea noastră. Vă doresc încă mulți ani alături și multă sănătate să vă puteți crește copiii, nepoții și chiar strănepoții”, a spus edilul de la Budești.
Tot în comuna vâlceană a avut loc și cea de-a treia ediție a Festivalului Peștelui. Cu o bogată varietate de specii de pești, festivalul a pus și de data aceasta în prim-plan deliciile culinare pe bază de pește. Toți cei implicați în prepararea bucatelor au fost motivați de administrația locală să-și îmbunătățească stilul de prezentare a preparatelor, întrucât cele mai gustoase preparate au fost premiate.

La startul concursului gastronomic au fost mai multe echipe din Budești, Nicolae Bălcescu, Galicea, Olanu, Bujoreni și Mihăești. La final peste 1500 de porții din bunătățile gătite au fost oferite celor prezenți la evenimant.
Pe scena festivalului au urcat copii talentați din localitate și elevii Școlii de Belle Arte Râmnicu Vâlcea, care au susținut un frumos program artistic realizat și au defilat într-o paradă a costumelor tradiționale.
“Festivalul Peștelui din comuna Budești nu este doar despre mâncare și distracție, ci și despre promovarea importanței conservării resurselor acvatice și a mediului înconjurător. Este un eveniment care aduce comunitatea împreună și pune în valoare bogăția culturală a localității”, a declarat primarul Ionel Vlădulescu.