Festival național de teatru pentru elevi la Râmnicu Vâlcea! Marele premiu s-a dus la școala din comuna argeșeană Buchea de Jos

Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea a găzduit cea de-a noua ediție a Festivalului Național de Teatru pentru elevi “Scena Talentelor”. Peste 350 de elevi din 12 județe au reprezentat 45 de școli și au pus în scenă 98 de piese.

Concursul de teatru s-a dresat elevilor din ciclurile primar, gimnazial și liceal și s-a desfășurat pe patru secțiuni: teatru, monolog, recitare și piese în limba engleză. Marele premiu al festivalului a mers la școala gimnazială din comuna argeșeană Buchea de Jos. Elevii care au participat la concurs spun că eu rămas impresionați de valoarea concurenților. O parte dintre ei sunt deciși să devină actori.


“Au participant mulți concurenți pe cele trei cicluri de învățământ. Este unul dintre cele mai complexe festivaluri din România pentru că are multe secțiuni, teatru, teatru în limba engleză, monolog și recitare. Face parte din calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale. Au fost prezenți elevi din 12 județe care au evoluat pe parcursul a două zile. Festivitatea de premiere a fost pentru fiecare ciclu în parte. Marele premiu a fost unul meritat de către școala din Argeș, efectiv ne-au încântat. Am fost sprijinii și de către liceele Pleșoianu și Forestier care ne-au acordat locuri de cazare pentru participanții din țară. Le mulțumesc tuturor, participanților, partenerilor. Anul viitor o să fie o ediție jubiliară pe care o dorim și mai puternică”, ne-a declarat Emilia Tudoroiu, organizator, director Școala IG Duca Râmnicu Vâlcea.
Festivalul de teatru a fost organizat de Școala Gimnazială IG Duca din Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Primăria Râmnicului, Inspetoratul Școlar Județean și Școala Populară de Artă. Pentru anul viitor, când va avea loc ediția jubiliară, organizatorii își propun să mărească numărul de participanți și chiar să invite elevi din străinătate.

Gabi Cîrjaliu