Femeile liberale fac fapte bune

În ultimii ani organizaţiile politice speciale de femei şi de tineret din Vâlcea s-au remarcat constant prin acţiuni pozitive. Un rol aparte l-au avut organizaţiile liberale de femei, aşa numitele OFL, care au determinat atât modificarea legislaţiei pentru a obliga ca pe listele electorale să fie promovate femei, dar şi legislaţia privind protecţia minorilor, a mamelor, a femeilor abuzate.

Anul acesta în organizaţiile locale şi judeţene de femei de la PNL, din toată ţara, au avut loc alegeri şi s-au format noi structuri de conducere.
La 25 septembrie avocata Irina Maria Argeşanu a fost aleasă preşedintă a organizaţiei OFL Râmnicu Vâlcea. A reuşit să armonizeze echipa de conducere a organizaţiei care are şedinţe sătămânale şi acre a pregătit deja două acţiuni de anvergură.
Prima dintre el va avea loc sâmbătă , 25 noiembrie, de la ora 11. La Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanu.
Cu ocazia Zilei internaționale pentru eliminarea violenței asupra femeilor, OFL Râmnicu Vâlcea organizează un seminar pentru prevenirea și combaterea unor asemenea acte de violență.
“Va fi o acţiune cu participarea unor specialişti. Dorim şi cu ajutorul mass mediei locale să ajutăm cât mai multe femei să înţeleagă că actuala legislaţie le poate ajuta să nu mai fie victime. Va fi prezentă şi cea care a luptat atât d e mult şi a contribuit la reducerea termenului în care o femeie poate obţine restricţia împotriva unei pesoane care o hărţuieşte. Acum un ordin judecătoresc este eliberat în maxim 72 de ore şi protejează femeile şi copiii, dar în situaţii limită şi familia extinsă de apropierea unui agresor. Înainte o femeie victimă trebuia să aştepte 6 luni. Există în Râmnic şi un centru care poate găzdui mame abuzate. Şi mai există şi organizaţii care le pot ajuta. Violenţa îmbracă forme diferite şi ca avocat ştiu că multe femei sunt abuzate nu numai fizic sau sexual de aceea trebuie să luptăm să înbunătăţim legislaţia. Din păcate la acţiune de sâmbătă nu vor putea participa mai multe colege din organizaţia judeţeană pe care le-am invitat şi nici din partea organizaţiei municipale deoarece la Cluj are loc Liga Aleşilor Locali PNL şi trebuie să fie prezenţi acolo”, spune avocata Argeşanu.
Următoarea acţiune a OFL Râmnicu Vâlcea va avea loc în 15 decembrie şi este o acţiune caritabilă: “Colaborând cu ONG –ul “Mămici din Vâlcea” am identificat mai multe familii monoparentale, femei singure care au în îngrijire copii cărora le vom duce tot ceea ce trebuie pentru sărbători inclusiv brad, cadouri, alimente iar unuia dintre copii îi vom achita şi nişte investigaţii medicale obligatorii care nu suferă amânare şi pentru care programarea gratuită este doar peste câteva luni pentru că vedeţi şi dumneavoastră cum funcţionează sistemul de sănătate la noi şi câtă birocraţie există”.
De la Irina Argeşanu am aflat că în luna decembrie organizaţia judeţeană OFL are în agendă mai multe acţiuni în mediul rural din Vâlcea. “Nu vă pot spune nimic pentru că aş strica surpriza, dar sunt sigură că doamna profesoară Mihaela Andreianu, preşedinta organizaţiei judeţene vă va face cunoscut la momentul potrivit acţiunile pe care le vor întreprinde colegele noastre cu ocazia sărbătorilor de iarnă. (T.G.)