Expoziție “In memoriam” Paul Popescu la Grand Hotel Sofianu din Râmnicu Vâlcea

Joi, 16 iunie, a avut loc vernisajul unei expoziții deosebite de sculptura organizată da Fundația “Nicolae Sofianu” și Uniunea artiștilor plastici din România.
Până pe 21 iunie expoziția este deschisă publicului, la etajul 1 al cunoscutului hotel din Râmnic, unicul hotel muzeu din România.
Pot fi văzute lucrări deosebite realizate de unul din marii sculptori români, plecat prematur la ceruri, la doar 59 de ani, în luna mai 2021.
Multe dintre lucrările din bronz și piatră ale regretatului artist se află în colecţii particulare din România, Franţa, Germania, Belgia, Luxemburg, Italia, Israel, Japonia și SUA.
Printre lucrările cunoscute ale artistului Paul Popescu sunt busturile Mariei Lătărețu, Mihail Sadoveanu, Tudor Vladimirescu, Grigore Vieru sau Mihai Eminescu, Arethia și Gheorghe Tătărescu, Pompiliu Marcea, dar și sculpturile Inevitabila Despărţire, Poarta Apelor, Desprinderea din derizoriu, Fluture și Craiova văzută din car.
Paul Popescu a fost profesor la Liceul de Arte din Târgu Jiu, director al Centrului de cercetare ”Constantin Brâncuşi“, poziţie din care a organizat primele tabere de sculptură, şi preşedinte al filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici. Atașat de locuri și oameni din vâlcea regretatul artist a lăsat în județul nostru câteva din operele sale. (Traian Guminski)