EXCLUSIV IMAGINI: Cei doi tineri vâlceni antreprenori – Luca Săceanu și Alina Trană, de la SOLO RAGAZZI, naufragiați pe o insulă în Phuket! Au fost salvați de polițiști

Luca Mihai Săceanu (29 de ani) și Alina-Nicoleta Trană (33 de ani) aflați în vacanță în Phuket au fost salvați de polițiștii tailandezi, după ce o barcă pe care au închiriat-o pentru un tur turistic al Parcului Național Ao Phang Nga a fost lovită de un val puternic ieri după-amiază (6 decembrie). Cei doi vâlceni au trecut prin clipe de groază după ce căpitanul de vas a căzut în mare.

Cei doi turiști au reușit să orienteze barca spre o plajă din apropiere, pe inelul Koh Raya, în timp ce căpitanul a înotat pe o stâncă din apropiere și s-a refugiat acolo. Turiștii au solicitat apoi ajutorul personalului hotelului care a alertat imediat politia turistică.
Conform polițiștilor tailandezi, motorul navei a eșuat și barca a preluat multă apă. Mai mult de 200 de metri, cei doi, alături de un alt turist care li s-a alăturat în acest tur, au condus barca pe o plajă, în timp ce căpitanul de vas a înotat până la o stâncă pe care a și naufragiat.

Vâlcenii au raportat incidentul la Poliția Turistică prin apelarea la linia telefonică 1155. Mai mult de șase ore au așteptat să fie salvați de pe insulă. În așteptarea salvatorilor, cei trei s-au încălzit la un foc. Ofițerii parcului au reușit să ridice turiștii blocați noaptea și să-i ducă la digul din fața sediului Parcului Național Ao Phang Nga. De acolo au fost întorși la digul Koh Klang din Takua Thung pentru a putea conduce înapoi la hotelul lor din Patong. Alina Trană a împlinit ieri vârsta de 33 de ani.

Letiția LAZĂR