Evoluţia gripei aviare în ţările vecine alertează autorităţile judeţene!

Având în vedere evoluția gripei aviare în țările din imediata vecinătate a României, prefectul Radu Renga a avut vineri, 25 noiembrie, o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor implicate în supravegherea sanitară veterinară, respectiv Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (D.S.V.S.A.) Vâlcea, Direcția Silvică Vâlcea și Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea.

În urma discuțiilor, s-a subliniat faptul că reprezentanții DSVSA Vâlcea inspectează zilnic luciul apelor de pe raza județului Vâlcea, iar toți medicii veterinari, primarii, dar și membrii fondurilor de vânătoare au fost notificați asupra riscului iminent al apariției gripei aviare pe teritoriul țării.
De asemenea, reprezentanții instituțiilor prezente la discuții vor colabora în perioada imediat următoare în vederea supravegherii și examinării cadavrelor păsărilor, dar și a porcilor mistreți având în vedere și apariția pestei porcine africane în Ucraina și Republica Moldova.
Precizăm că la nivelul județului Vâlcea s-a activat Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor, reprezentantul Guvernului în teritoriu fiind președintele acestuia.