Eveniment Vâlcean a anticipat corect: Ana Maria Pătru a fost achitată de Tribunalul București

În 16 noiembrie, 2016, adică în urmă cu mai mult de trei ani, publicam (recunoaștem că într-un editorial cu titlu mai mult comercial), că după părearea noastră Ana Maria Pătru nu va fi condamnată de justiție.
(vezi articolul aici : https://evenimentvalcean.ro/sex-oral-cu-ana-maria-patru/)

Iată că luni, 13 ianuarie, 2020,Tribunalul Bucureşti a dispus achitarea fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana-Maria Pătru, într-un dosar în care aceasta a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, fiind acuzată că a primit 275.000 euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unor contracte din bani publici.
Instanţa a mai dispus ridicarea sechestrului pus pe averea Anei-Maria Pătru.
Potrivit DNA, în perioada aprilie – iunie 2008, Ana-Maria Pătru a pretins, iar în 2009 a şi primit, de la reprezentanţii unei societăţi suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui imobil situat în Bucureşti.
“În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat. În 2009, inculpata Pătru a disimulat provenienţa sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlată de Ana-Maria Pătru prin soţul ei”, susţineau procurorii.
DNA mai spunea că, în anul 2011, Ana-Maria Pătru a pretins de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi contravaloarea unui autovehicul de lux din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii încheiate de firmă cu AEP. De asemenea, ea a promis, conform sursei citate, că va susţine societatea să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.
“În 2011, în aceeaşi calitate, Pătru a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audienţă, fapt care s-a şi întâmplat la scurt timp de la intervenţie”, preciza DNA.
Anchetatorii au constatat că Pătru, cu banii proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă descrise, a achiziţionat un autovehicul de lux, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al bunului cumpărat, în acelaşi an, aceasta l-a înmatriculat pe numele unei alte persoane.
Dacă ar exista o lege dreaptă și pentru acuzatori, iar Ana Maria Pătru este nevinovată, înseamă că procurorii care au acuzat-o ori sunt imbecili, ori au fost de rea credință, deci ar merita ei condamnați.

Traian Guminski