Eveniment unic în comuna Roşiile: „Aducerea brâului Maicii Domnului” de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia

În perioada 15-18 iunie, credincioșii din Vâlcea, precum şi pelerini veniţi din ţară, vor avea ocazia să aducă cinstire Brâului Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

Racla cu una dintre cele mai valoroase relicve creștine va fi adusă la Parohia Sfântul Nicolae, din satul Pleşeşti, la iniţiativa primarului localităţii Roşiile, Doru Constantin Diaconu, şi cu binecuvântarea ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului.
La biserica Sfântul Nicolae din frumoasa comună, se va organiza un pelerinaj, pentru toți credincioșii care vor veni să se roage la Brâul Maicii Domnului:
“Preţioasa relicvă, „Brâul Maicii Domnului”, va fi la dispoziţia credincioşilor fără întrerupere, patru zile. Am luat această decizie împreună cu un prieten. Am fost inclusiv în Grecia, de unde am luat primul acord. Ulterior am înaintat demersurile către ÎPS Varsanufie, care ne-a dat încuviinţarea, apoi am obţinut şi consimțământul Patriarhiei. Aducerea Brâului Maicii Domnului este o mare binecuvântare pentru comuna noastră. Mulţi pelerini fac drum lung până în Grecia, la Kato Xenia, pentru a vedea acest odor de mare preţ. Acum, ne rugăm Maicii Domnului să învăluie cu har şi binecuvântare comuna noastră şi aşteptăm cu nerăbdare venirea Cinstitului Brâu în mijlocul nostru care va fi depus la Biserica Sfântul Nicolae, din satul Pleşeşti, biserică dată din anul 1792 – 1793. Racla a mai fost adusă în România în timpul războiului pentru vindecarea epidemie de ciumă, în anul 2002 la Iaşi, iar anul trecut la Piatra Neamţ şi apoi la Bucureşti”, a declarat primarul Doru Constantin Diaconu.