Eugen Neață – președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Vietnam.

Deputatul social-democrat Eugen Neață este, de câteva zile, președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Socialistă Vietnam.

“Sunt de asemenea membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Cambodgia și cu Bosnia-Herțegovina.
În mandatul anterior am inițiat grupul de prietenie cu Cambodgia, o acțiune foarte dificilă din cauza absenței relațiilor diplomatice directe dintre România și această țară. Spun toate aceste lucruri cu mândrie profesională. Construcția unor punți de dialog și de legătură parlamentară este în general o treabă anevoioasă, care trebuie să țină cont în același timp și de trecutul diplomatic, de cele mai multe ori plin de necunoscute și de viitorul diplomatic, plin, la rândul lui, de multe subtilități.
În construcția punții de comunicare parlamentară cu Cambodgia am avut un important sprijin din partea fostului ambasador al României în Vietnam, domnul Valeriu Arteni. În prezența sa a avut loc în anul 2016, la Hanoi, o emoționantă întâlnire după 40 de ani între foștii studenți vietnamezi în România și colegii lor români, grup menținut și astăzi într-o vie comunicare prin intermediul domnului Dan Copăceanu, participant la acel eveniment. Există, așadar, o bază puternică pentru președinția mea la Grupul parlamentar de prietenie cu Vietnamul și sunt nerăbdător să declanșăm comunicarea pentru a pregăti noile contacte și noile evenimente organizate împreună cu colegii vietnamezi.

Comunicarea internațională este una dintre cele mai importante componente ale prezenței românești pe mapamond. Sunt bucuros să pot contribui la această construcție a dialogului internațional pe care îl poartă România la nivel parlamentar.
Am atașat acestei informații câteva imagini de la acțiunile întreprinse la acest nivel de comunicare în mandatul anterior și felicitarea primită de la domnii Valeriu Arteni și Dan Copăceanu cu prilejul Anului Nou vietnamez”, a precizat Eugen Neață.