Epurările continuă în PNL Vâlcea

Samoil Vâlcu, cel mai vechi membru al Consiliului Județean Vâlcea, a fost exclus din PNL Vâlcea vineri și prin urmare își va pierde și mandatul de consilier județean. Consilierul județean Samoil Vâlcu a fost exclus din PNL Vâlcea în urma votului dat de Biroul Politic Județean. Propunerea a trecut cu 22 de voturi pentru și 6 împotrivă. Decizia a fost luată după ce, în urmă cu două săptămâni, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, l-a acuzat pe Vâlcu de trădare. Propunerea a fost supusă și Consiliului Director (Delegația Permanentă), iar scorul a fost mai strâns: 43 pentru și 30 contra excluderii.

Sami Vâlcu, alături de Roxana Călina Roșu și Aurel Simion au dat un vot în favoarea reabilitării garajelor din curtea Consiliului Județean și au încălcat astfel disciplina de partid votând alături de majoritatea PSD –PER -ALDE. Multimiliardarul Simion a fost mustrat în ședință și criticat, dar nu a fost încă exclus, de Roxana Călina Rou liberalii s-au debarasat pe motiv de neplata cotizației, deși din același motiv cu ușurință ar putea fi excluși zeci de primari, viceprimari și consilieri locali ai PNL. Nu cu mult timp în urmă a fost exclus din PNL Vâlcea și din Consiliul Județean un alt vechi militant al dreptei din Vâlcea. Cristian Iliescu a fost executat la inițiativa lui Sami Vîlcu, care în calitate de lider de grup al consilierilor liberali și de secretar al organizației județene a întocmit documentația de excludere pe același hilar motiv de neplata cotizației. Doctorul Gheorghe Folea a fost și el la un pas de excludere datorită voturilor sale din CJ aflate uneori în contradicție cu indicațiile de partid, a fost salvat însă de poziția sa importantă în cadrul organizațiilro locale din sudul județului.
Liberalii au mari probleme cu definirea conștiintei unui consilier și consideră că acesta este un robot care trebuie să voteze doar la comanda partidului. Acum câțiva ani mai mulți consilieri liberali județeni au fost obligați să voteze acordarea a ZERO LEI unor localități conduse de primari considerați rebeli de către conducerea PNL. Atunci consilieri Adam Jinaru și Romulus Bulacu au fost nevoiți să voteze împotriva intereselor comunei lor natale, Vaideeni, pentru a pedepsi o comunitate întreagă datorită pozițiilor publice exprimate de primarul Achim Băluță.

Traian GUMINSKI

Epurare = (Conform DEX) 3 (În regimul comunist) Eliminare a persoanelor considerate necorespunzătoare sau ostile din partid, dintr-o instituție, dintr-o organizație. 4 (În regimul comunist) Îndepărtare dintr-o bibliotecă a volumelor, a publicațiilor considerate necorespunzătoare sau periculoase din punct de vedere ideologic.