Eleva Dogaru Elena-Isabela de la CN Matei Basarab pentru o zi pe scena Teatrului Anton Pann
Sunt diverse proiecte, programe care pun în evidenţă personalitatea elevilor. Aşa este şi proiectul “Ziua Ştafetei” un proiect implementat de profesoara Gabriela Cocoş de la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab din Rm Vâlcea. Sub sloganul, “Acum decid eu! Copiii decid în locul adulţilor”, în perioada 16- 20 noiembrie, elevilor din acest liceu şi nu numai, cei care au vârsta cuprinsă între 12-18 ani, li se oferă şansa pentru o zi să-şi efectueze meseria mult visată.
Anul trecut, peste 2500 de copii şi tineri au devenit ambasadori, controlori de trafic aerian, avocaţi, judecători, miniştri de stat, jurnalişti, directori de bancă, primari, medici etc. Evenimentul este prilejuit de celebrarea zilei de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului. În felul acesta putem recunoaşte potenţialul extraordinar al copilului, dreptul său de a participa în societate, şi de a-şi exprima liber opiniile asupra tuturor situaţiilor care îi afectează direct viaţa. Spunem toate acestea în speranţa că şi dumneavoastră, cei care veţi citi acest articol o să le acordaţi sprijinul necesar pentru a-şi îndeplini visul, măcar pentru o zi. Aşa s-a întâmplat şi cu o elevă de la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab din Rm Vâlcea. Ea şi-a exprimat dorinţa printr-o scrisoare de intenţie de a deveni actriţă.
“Numele meu este Dogaru Elena-Isabela şi sunt elevă la Colegiul Naţional de Informatică Matei Basarab în clasa a 10-a B. Aş dori ca pe viitor să urmez o profesie în domeniul actoriei deoarece consider că mi se potriveşte şi că mă defineşte cel mai bine. Ceea ce mă pasionează la această meserie este modul în care actorul reuşeşte sa intre în pielea mai multor personaje, prin urmare cred că este o meserie care nu devine niciodată plictisitoare, având de fiecare dată noi roluri de învăţat şi de interpretat, care au în prim plan diferite tipologii umane cu diferite personalităţi şicaractere. De-a lungul anilor de gimnaziu, dar şi în clasa a 9-a am participat la câteva concursuri care includeau şi o parte de actorie şi am realizat, pe baza criticii juriului, că prestaţia mea s-a ridicat la nivelul aşteptărilor concursului, iar asta m-a motivat şi mai mult să urmez cariera aceasta. Consider că luând parte la o zi obişnuită a unui actor m-ar ajuta foarte mult deoarece aş putea învăţa lucruri noi precum modul în care aş putea să mă perfecţionez şi în care aş putea să reproduc mai bine anumite sentimente, şi mi-ar oferi în acelaşi timp ocazia să văd cum este viaţa de zi cu zi a unui actor”, scrie eleva ]n scrisoarea de intenţie.
Conducerea Teatrului Anton Pann a hotărât ca în această perioadă Isabela Dogaru să poată vedea unul, două spectacole, să participe la repetiţii şi să discute cu actorii pentru a-i explica ce înseamnă acestă frumoasă meserie de actor.