Duminică, 22 octombrie 2023, la Râmnicu Vâlcea: Actorul Alex Calangiu și regizorul Tudor Giurgiu vin la proiecția specială a celui mai așteptat film românesc al anului – Libertate

Ramnicu Valcea, 16 octombrie 2023.
Duminica, pe 22 octombrie, ajunge la Ramnicu Valcea echipa filmului romanesc Libertate (r. Tudor Giurgiu), aflata intr-un turneu de promovare prin tara, pentru o proiectie speciala care va avea loc la Sala de festivitati a Consiliului Judetean Valcea, de la ora 19:00. Spectatorii vor avea ocazia sa ii intalneasca pe regizorul Tudor Giurgiu si pe actorul Alex Calangiu, care joaca unul dintre rolurile principale din film, la o discutie ce va avea loc dupa proiectie.

Biletele mai sunt disponibile online – https://bit.ly/caravana-libertate dar si la casa de bilete a teatrului Anton Pann.

LIBERTATE spune o poveste mai putin cunoscuta. In Sibiu, in haosul lunii decembrie 1989, mai multi barbati – securisti, militari, civili – au fost tinuti ostatici intr-o piscina dezafectata si acuzati ca sunt teroristi. Din distributia filmului fac parte unii dintre cei mai indragiti actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprisor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Gramosteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Stefan Iancu sau Ionut Caras.

„Revolutia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin in societatea noastra din ultimul secol, printre altele si pentru ca urmarile ei n-au satisfacut cu nimic asteptarile. De aceea, cu Libertate imi doresc sa redau cu acuratete haosul si confuzia totala din randul oamenilor simpli. Pentru ca adevarul a fost ascuns cu buna stiinta si musamalizarea a fost cultivata la rang de arta. Sper ca filmul sa fie vazut in cinematografe de cat mai multi tineri nascuti dupa 1989, cred ca vor fi surprinsi – si de actiune si de faptul ca lucrurile de pe ecran chiar s-au intamplat in Romania nu cu mult timp in urma” a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Trailer – https://youtu.be/oi6fgGSsMXU

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Sarajevo, la Cinefest Miskolci in Ungaria, la Festivalul International de Film Transilvania si se afla in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Namur (Belgia).
Din 6 octombrie filmul poate fi vizionat in cinematografele din toata tara.
LIBERTATE este o co-productie Romania-Ungaria, produs de Libra Films si Mythberg Films si distribuit in Romania de Transilvania Film. Pentru distributia internationala, filmul a fost achizitionat de compania londoneza Reason8.