Drumurile sătești din comuna Stoenești ar putea fi asfaltate prin programul “Anghel Saligny”

Primarul Gheorghe Dumbravă și echipa din primăria Stoenești au lucrat contracronometru pentru a face o documentație bună și a o depune la timp în cadrul acestui program lansat de Guvernul demis recent.
Neavând primari la nivelul localităților rurale cei din USR au votat pentru căderea Guvernului Cîțu tocmai pentru că nu au fost de acord cu Programul “Anghel Saligny” și au vrut să întârzie cât mai mult alocarea de fonduri localităților rurale pentru acest program de dezvoltare.
Consiliul Local al comunei Stoenești a aprobat fără ezitare devizul general estimativ pentru proiectul “Asfaltare drumuri sătești în lungime de 11,10 km”.
Primarul Gheorghe Dumbravă ne-a comunicat că DGE lucrările de proiectare și asistență tehnică sunt calculate la suma de 1,5 milioane de lei și lucrarea la peste 3 milioane de euro din care 696 de mii d e lei ar trebui să vină de la bugetul local și 18 milioane de lei să fie asigurați prin noul program.
Ca și mulți alți edili din țară, Gheorghe Dumbravă are însă emoții legate de proiect deoarece știe că banii din program nu au cum să ajungă pentru atâtea proiecte depuse de mii de primării, dar în același timp cu toții vedem că de pe o zi pe alta prețurile materialelor de construcții, a energiei, a transportului, a combustibililor și a forței de muncă crește, deci este posibil ca sumele ce vor fi aprobate de guvern să nu mai corespundă necesarului din perioada în care vor fi executate efectiv lucrările. (T.G.)