Drumul spre Tg. Jiu, afectat de precipitaţiile abundente

Având în vedere precipitațiile abundente înregistrate în perioada 9.05.2016 – 15.05. 2016 care au afectat drumul național DN 67, Râmnicu Vâlcea- Târgu Jiu, km 160+070 – 160+090 dreapta, pe raza localității Bărbătești (sat Negrulești), prefectul Redu Renga aduce la cunoștință faptul că s-a constituit o comisie de specialiști din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea care să evalueze fenomenul de alunecare produs și să stabilească gradul de afectare al acestei importante căi rutiere.

“Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat apariția unor tasări în corpul drumului, fiind afectată partea carosabilă, acostamentul, dar și parapetul elastic existent pe partea dreaptă a drumului național, pe sensul Horezu – Rm. Vâlcea, pe o lungime de 20, 00 ml. Fenomenul de instabilitate a terenului este activ, se poate accentua în cazul înregistraării unor noi precipitații, existând rioscul de a afecta și celălalt sens de circulație.
Comisia desemnată a dispus deja mai multe măsuri:
– Semnalizarea rutieră a sectorului de drum afectat cu indicatoare rutiere de avertizare și de restricție;
– Efectuarea unei expertize tehnice în regim de urgență pentru a stabili soluția de consolidare a corpului de drum, dar și întocmirea unei documentații de intervenție care să preia propunerile din expertiza tehnică;
– Execuția lucrărilor de consolidare a corpului drumului.
Valoarea estimativă a lucrărilor necesare pentru punerea în siguranță a obiectivului afectat va fi stabilită după efectuarea expertizei și documentației tehnice”, se comunică de către Instituţia Prefectului Vâlcea.