Dramă la Muereasca! Mamă și fiu, morți într-un incendiu

Tragedie într-o familie din comuna Mueresca în această dimineață. Un bărbat de 50 de ani și mama lui, în vârstă de 86 de ani, au decedat după ce un incendiu izbucnit de la o scânteie sărită din sobă le-a mistuit casa în care locuiau.


Incendiul s-a produs în această dimineață, pompierii militari din Vâlcea fiind anunțați în jurul orei 5 și jumătate. Când au ajuns acolo însă întreaga casă era cuprinsă de flăcări, iar focul se extinsese și la o altă gospodărie din apropiere. “Am fost la un pas de tragedie și noi, noroc că cei bătrâni au fost scoși la timp din casă, altfel mureau și ei. Pierderile sunt mari, ne-a ars acoperișul și o anexă, scule și tot ce aveam pe acolo. Bine că nu a mai murit nimeni”, spun oamenii aflați în gospodăria vecină. Din nefericire, cei doi proprietari ai casei arse, un bărbat și mama lui, au fost găsiți fără suflare. Paramedicii de la Smurd au fost totuși chemați să dea primul ajutor unei femei care locuia în vecinătatea casei arse și care suferise un atac de panică.
“Eu stau la Brezoi… Am vorbit cu fratele meu zilele trecute, era bine, vorbeam des. Acum ce să facem, ne pregătim de înmormântare. Nu știu exact ce s-a întâmplat, asta o să stabilească pompierii”, spune sora decedatului. Pe lângă cele două vieți pierdute și pagubele materiale sunt destul de însemnate.

Până la stingerea incendiului, au ars: casa, construită din lemn cu învelitoare din țiglă, pe o suprafață de circa 72 mp; o anexă pe o suprafață de aproximativ 24 mp si acoperișul unui depozit de furaje din gospodăria vecină. De aceea, recomandarea pompierilor militari, pentru evitarea pe viitor a unor situații asemănătoare, este să se evite folosirea de mijloace de încălzire defecte, a sobelor fără uşiţe la focare şi cenuşare, precum și depozitarea materialelor combustibile prea aproape de sursele de încălzire. (G.C.)