Două zvonuri răutăcioase despre Mircia Gutău

Circulă de mai bine de o săptămână prin partide. Trec şi îl aud zilnic pe unde mă duc, pe terase şuşotesc funcţionari din instituţii, iar colegi din presă mă întreabă misterios dacă ştiu ceva. Ieri m-au întrebat trei consilieri, unul de la municipiu şi doi de la judeţ.

Nu pot fi considerat un fan actual al primarului Gutău, deşi trebuie să recunosc cândva am fost captivat de personalitatea sa. Dar nici nu pot crede că:
1. Şi-a achitat o veche datorie faţă de familia unui fost prieten care l-a ajutat cândva cu o sumă mare răscumpărând un teren care costase vreo 25 de mii de euro cu peste 300 de mii de euro, iar răscumpărarea s-a făcut cu bani publici.
2. Se pregăteşte să pună mâna pe Capela. Adică pe fostul Motel pe care l-a lăsat intenţionat să fie devalizat, iar poliţia locală, poliţia şi jandarmeria habar nu au cine a distrus această locaţie, altădată splendidă. Cică vrea să îşi facă o cârciumă de lux în vârf de deal.
Nu le pot considera decât zvonuri răutăcioase. Mai întâi pentru că nu cred că un om aşa bogat avea nevoie să se împrumute de bani şi nici nu îl văd cumpărând un teren supraevaluat după ce a păţit ce a păţit cândva cu procurorii. Cât despre Capela probabil e o minciună lansată de duşmanii săi politici. Căci ce-i trebuie acestui om atâta bătaie de cap şi atâta lăcomie când şi-a dorit să fie servitorul cetăţenilor, angajatul lor şi să muncească în interesul oraşului. Nu l-am auzit vreodată visând să fie primul cârciumar al Râmnicului. Deci două zvonuri răutăcioase, dragi cititori!

Traian GUMINSKI