Două spectacole la Teatrul Anton Pann în această sâmbătă, de la ora 11.30 și 19.00, “Ciuboțelele Ogarului” și “Constelații”

De la ora 11.30, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann cei mici pot vedea sau revedea un spectacol cu tâlc. Este vorba de „Ciuboțelele Ogarului” o poveste frumoasă scrisă de Călin Gruia.

În acesastă poveste este vorba de de un Iepure care care se duce la târg pentru a și cumpăra încălţări de iarnă, chiar dacă era toamna, o pereche de frumoase ciubotele. El avea doar doi bani. Pe drum s-a întâlnit cu Ogarul, care avea şubă şi ciuboţele noi. Iepurele l-a întrebat cât a dat pe ciuboţele, ca să ştie un preţ. Ogarul i-a spus că doi galbeni. O să vedeți ce probleme va avea cu şmecherul Ogar, şi mai mult, cu jupânul urs, hangiul care-l lasă fără bani. Până la urmă, reuşeşte cum, necum să-și ia ciubotelele,dar…cu mari necazuri. Toată povestea redată destul de fidel creează o aură de farmec, ceva ce ne aminteşte de povestea spusă la gura sobei, atât decorul cât şi marionetele cu aţe, contribuind la aceasta. Nu numai copiii vor fi încântaţi de acest spectacol, ci şi însoţitorii lor, părinţi sau bunici.
Mânuitori marionete: Viorica Stamate, Marina Măgală, Felicia Ștefan, Mioara Dospina, Marinela Tătaru, Cristian Bulagea. Regia tehnică, Dorel Perpelea.


De la ora 19.00, în Sala Studio va avea loc reprezentația spectacolului “Constelaţii” de Nick Payne, regia și scenografia Botoș Balint. În Constelații veția afla povestea a doi tineri plasați în universuri paralele. Povestea lor este despre dragoste, despre prietenie și liberul arbitru. Doi tineri cu meserii complet diferite care se cunosc întâmplător la o petrecere, Marianne (Ana Șușca) fizician la Universitatea din Sussex și Roland (Andrei Brădean) un simplu apicultor care, plasați într-un multivers cuantic, ajung la posibilitatea unei căsătorii. Este un spectacol emoționant care ne arată ce s-ar putea întâmpla între un bărbat și o femeie, acum, în această lume sau în orice altă lume posibilă. În cele din urmă “constelațiile” ne arată că lucrurile vor ajunge așa cum intenționează universul – cu sau fără contribuția noastră.
Pe cei doi protagoniști din acest spectacol, Ana Șușca și Andrei Brădean, i-ați văzut aproape în toate spectacolele. Doi actori forte buni pe care i-ați remarcat în cel mai recent spectacol din stagiunea trecută- YEN de Anna Jordan, regia Adrian Roman. Cei doi, împreună cu regizorul Botoș Balint au contribuit la realizarea unui spectacol emoționant pe care o să-l vedeți și dumneavoastră în această sâmbătă de 27 ianuarie, de la ora 19.00 în Sala Studio a Teatrului Anton Pann. Invitația fiind făcută, nu vă mai rămâne decât să dați curs și să vă bucurați sufletele văzând un spectacol bun.