Două proiecte importante pentru comuna Popeşti

Luni, 12 iunie, a fost o zi importantă pentru administraţia comunei Popeşti.
Primarul Aurora Măgură a primit înştiinţarea de aprobare a finanţării proiectului de introducerea reţelei de alimentare cu gaz în localitate.
“Vă informez că am primit vestea bună , proiectul pe care l-am depus în urmă cu puțin timp, a fost aprobat. Localitatea noastră va beneficia de sprijin financiar nerambursabil pentru introducerea gazelor. Proiectul este “Țnfiinţarea unui Sistem Inteligent de Distribuție a Gazelor Naturale”.
Şi tot luni, Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea s-a aflat la Popeşti unde a semnat un contract important pentru mai multe localităţi, dar şi pentru comuna Popeşti.
“Astăzi, la Popești, am semnat primul contract de finanțare din cele trei încheiate cu Ministerul Mediului și Pădurilor, prin care vor fi realizate 12 centre de colectare prin aport voluntar (CAV-uri) pentru colectarea selectivă a deșeurilor din județ, proiect pentru implementarea căruia CJ Vâlcea a obținut o finanțare de cca 12 milioane euro din PNRR.
Valoarea acestui prim contract de finanțare este de cca 4,6 milioane euro, bani care se vor folosi pentru realizarea unui număr de 5 centre de aport voluntar, câte unul pentru fiecare localitate beneficiară, respectiv: Popești, Cernișoara, Pesceana, Drăgoești și Stoilești.
În fiecare comună, se va realiza infrastructura necesară colectării următoarelor categorii de deșeuri, care nu pot fi colectate direct de la cetățeni:
– deșeuri voluminoase;
– deșeuri textile;
– deșeuri din lemn/mobilier;
– deșeuri din anvelope;
– deșeuri de echipamente electrice și electronice/baterii uzate;
– deșeuri periculoase;
– deșeuri de grădină;
– deșeuri din construcții și demolări”, a anunţat Constantin Rădulescu. (T.G.).