Două persoane reţinute în scandalul de pe Ştirbei Vodă

Doi bărbaţi au fost reţinuţi în urma cercetărilor, după scandalul care a avut loc ieri pe strada Ştirbei Vodă, în care un poliţist a fost rănit şi dus la spital. Cei doi sunt încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

“La data de 31 august a.c., ora 14.19, o persoană a sesizat Poliţia municipiu Râmnicu Vâlcea cu privire la faptul că pe str. Ştirbei Vodă intersecţie cu Splaiul Independenţei, pe trotuar, mai persoane au instalat mai multe mese pe care se aflau băuturi alcoolice şi produse alimentare, iar prin atitudinea şi manifestările acestora au tulburat ordinea şi liniştea publică din zonă. Pentru verificarea aspectelor semnalate, la faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţie, stabilindu-se că cele sesizate se confirmă şi au solicitat persoanelor în cauză să se conformeze regulilor de convietuire socială. Grupul de persoane nu s-a supus recomandărilor poliţiştilor, proferând expresii şi cuvinte jignitoare acestora.
În vederea aplicării măsurilor legale poliţiştii şi jandarmii au procedat la legitimarea a trei persoane care nu s-au supus măsurilor dispuse de poliţişti, devenind agresivE verbal şi fizic la adresa oamenilor legii, motiv pentru care acestea au fost conduse la echipajul de poliţie pentru transportarea la sediul poliţiei. Pentru ducerea la îndeplinire a acestei activităţi, s-a impus imobilizarea lor. În urma evenimentului un poliţişt a suferit o contuzie la nivelul braţului drept, fiind transportat la spital pentru investigaţii medicale.
Nu s-a impus folosirea de către poliţişti sau jandarmi a armamentul sau a altor mijloace din dotare.
Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi linistii publice şi ultraj.
Persoanele implicate au fost audiate, iar în baza probatoriului administrat în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de C. Alexandru, de 28 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, şi R. Bernard, de 41 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se spune în comunicatul transmis de IPJ Vâlcea.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentelor.