Dor de fotbal la Păușești

De ceva vreme, fotbalul s-a oprit, datorită pandemiei de Covid 19. După o perioadă, Liga 1 s-a reluat, apoi și Liga a 2-a. Însă, fotbalul, la Liga a 3-a şi în fotbalul judeţean (vâlcean, în cazul de faţă) a fost suspendat, conform deciziei FRF.

O nouă ediţie de campionat, atât la Liga a 3-a cât şi în „fotbalul mic”, judeţean, va începe undeva în august – septembrie. Una dintre echipele care erau „pe val”, în Superliga Vâlcea era FC Păuşeşti Otăsău. Revenită în primul eşalon al fotbalului vâlcean, gruparea primarului Cătălin Avan era aproape sigură de prezenţa în play-off.
“Nouă, celor de la Păuşeşti ne este dor de fotbal, după părerea mea ar fi trebuit să să dea drumul la fotbal pe terenurile din judeteţ. Atâta timp cât pe miniterenurile sintetice se joaca de ceva timp, se întâlnesc jucătorii între ei. Sunt cam aceiaşi care joacă şi la echipele din campionatele organizate de AJF. Din păcate, legal stiu că nu avem voie. Nu cred ca vom relua nici măcar partidele de pregătire curând.
Consecinţe: Pierdem jucători care se lasă de fotbal dupa o pauză aşa lungă, nu o să mai poată revenii pe teren” – spune preşedintele clubului PC PO, profesorul Iulian Toabeş.

De altfel, dornic să revină la fotbal, tânărul preşedinte al Clubului FC Păuşeşti Otăsău, profesorul Iulian Toabeş şi-a dedicat o mare parte din timpul liber activităţii fotbalistice, fiind un fel de „fac totul” la gruparea „reinventată”, după mulţi ani de inactivitate, de edilul de la Păuşeşti, şi domnia sa un împătimit al fotbalului, Cătălin Avan.

Gabriel Cârjaliu