Doi copii abuzați sexual de un călugăr și un îngrijitor de la Frăsinei! Cei doi au fost arestați!

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei și un îngrijitor al lăcașului de cult au fost arestați zilele trecute sub acuzații extrem de grave. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei și un angajat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală și corupere sexuală (3 acte materiale).

“La datele de 14.02.2023 și 17.02.2023, cei doi inculpați (unul fiind călugăr la Mănăstirea Frăsinei) au fost prezentați, separat, judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Rm. Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, fiind emis pe numele inculpaților câte un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.
Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în vara anului 2021, în timp ce inculpații se aflau la Mânăstirea Frăsinei, de pe raza com. Muereasca, au dezvoltat relații de amiciție cu 2 persoane vătămate, în vârstă de IO și 13 ani, cărora le remiteau diverse cadouri și sume de bani, ca urmare a ajutorului acordat de aceștia la vânzarea unor obiecte bisericești, astfel că, în perioada iulie — septembrie 2021, inculpații au întreținut în prezența minorului în vârstă de 10 ani, în mod repetat și în diverse încăperi din incinta Mănăstirii Frăsinei, acte sexuale, iar în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani, de a-și exprima voința datorită vârstei fragede, lau atras pe acesta, în diverse camere ale mănăstirii și l-au determinat să întrețină, în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpații.
Totodată, în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, inculpații, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani de a-și exprima voința, l-au determinat pe acesta să asiste la întreținerea de acte sexuale orale între cei doi inculpați precum și să efectueze acte de natură sexuală ce au dus la satisfacția sexuală a acestora.
În aceeași perioadă, unul dintre inculpați, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 13 ani de a-și exprima voința și oferindu-i diverse sume de bani, l-a determinat pe acesta să suporte și să efectueze acte sexuale pentru satisfacția sexuală a inculpatului”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea

Investigațiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliție din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Rm. Vâlcea.
Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.
Facem precizarea că punerea în mișcare a actiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumtiei de nevinovătie.