Doi bărbaţi reţinuţi de poliţiştii vâlceni pentru tăiere ilegală de arbori

Poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi au reținut pentru 24 de ore doi bărbați cercetați pentru ”tăiere fără drept de arbori”, ”instigare la tăiere ilegală de arbori”, „instigare la furt de arbori”, „complicitate la fals intelectual”, “instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, împreună cu alte șase persoane.

La data de 09 ianuarie a.c.,polițiștii au reținut doi bărbați de 37 și 49 de ani, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul silvic.
În fapt, în perioada 13-14 decembrie 2016, în calitate de angajați ai unei firme ce are drept obiect de activitate exploatarea materialului lemnos, cei doi ar fi tăiat și sustras ilegal mai mulți arbori specia fag cu un volum total de 170,58 mc, din fondul forestier de stat al comunei Berislăvești, cauzând un prejudiciu total de 118.094,41 lei.
În cadrul dosarului penal s-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului, pentru mai multe bunuri imobile până la concurența sumei de 118.094,41 lei.
Persoanele reținute urmează a fi prezentate astăzi, 10 ianuarie, Judecătoriei Brezoi cu propunere de arestare preventivă.