Din nou „Femei/Bărbaţi” pe scena Teatrului Anton Pann

femeibarba
Spectacolul Teatrului Anton Pann „Femei/Bărbaţi” se va juca în acestă sâmbătă, 14 noiembrie de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Spectacolul a fost un secces total şi aplaudat minute în şir în cele două reprezentaţii din cadrul celei de a XXV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru, în ziua de 30 octombrie.

„Femei/Bărbaţi” de Willy Russell, este un spectacol bine realizat, regizorul Vlad Massaci punând în valoare potenţialul fiecărui actor.
“O să vedeţi un grup de fete şi băieţi care încearcă, asa cum pot, să se distreze la o petrecere a unui cuplu( petrecerea burlacilor şi burlăciţelor) inainte ca cei doi, Dave şi Linda, să facă pasul cel mare- căsătoria. Ce nu ştiu însă nici unii, nici alţii, este că şi-au ales acelaşi loc, un club din Liverpool. Tradiţia, ca şi la noi, spune că nu e bine să-ţi vezi alesul înainte de nuntă. Dacă s-au văzut sau nu şi cum vor decurge lucurile veţi vedea numai urmărind spectacolul. Veţi vedea nişte actori buni, nu aş putea nominaliza pe nimeni, care împreună, fete şi băieţi, reuşesc să formeze un tot, un grup de forţă. Veţi remarca uşurinţa cu care fiecare îşi intră în rol. Veţi vedea o Iulie Antonie care se adaptează noului şi face faţă cu brio grupului de tinere actriţe, toate venite de la Scoala de Actorie din Cluj. Forţă şi talent exprimă Madălina Ciotea. Mai nou venită, Simona Arsu, ne arată nu numai că este foarte frumoasă, aici are posibilitatea să-şi dovedească talentul alături de simpatica şi foarte convingătoarea Ana Şuşca. Rămâne la urmă, dar nu cea de pe urmă, Linda, interpretată fără cusur de Reka Szasz. Acesta este grupul fetelor, nişte fete haioase care din păcate nu pot părsi locul de unde s-au născut. În continuare o să rămâneţi uimiţi de forţa şi lejeritatea cu care Olimpi Blaj îşi face rolul. Încă de la prima sa apariţie pe scena Teatrului Anton Pann mulţi şi-au exprimat încântare pentru talentul lui, bun actor. O interpretare bună o au şi ceilalti. Imediat vă veţi da seama că ai de a face cu nişte profesionişti. Nu ai cum să nu remarci prezenta lui Vlad Bîrzanu şi a lui Andrei Brădean, doi actori tineri dar cu experienţă de bătrăni. O apariţie este şi Tavi Costin, numai simpla lui prezenţă întoarce privirile. La fel de bun este şi mai noul venit Andrei Cătălin. Un mucalit care-şi face rolul impecabil, sau…parcă rolul ar fi scris pentru el. Nici prezenţa lui Vasile Marinoiu nu trece neobservată, chiar te întrebi ce e cu el pe acolo. Întregului se alătură Ciprian Nicula, rolul lui, a celui care mâine se va insura, este relativ uşor, dar…numai pentru cine nu ştie cum e să faci rolul unui beţiv, nu-şi va da seama ce rol complex face în acest spectacol”, ne spune Daniela Ştefănescu, purtătoare de cuvânt la teatrul Anton Pann Rm. Vâlcea. (L.L.)